***       Водещите вечерни новини       на 12 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 12 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Петков: Кабинетът на Габровски е кабинет Борисов-Радев-Пеевски. Минчев: Бивши министри от Тройната коалиция, няма да го подкрепим


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 декември   

 

„ Огромно неразбиране буди номинацията на Николай Павлов за министър на енергетиката. Това е индивидът, предизвикал вреда приблизително от над 1 милион лв. дневно на България. Саморъчно подписал контракт за отвод от евтиния азерск. и газ и трансферирал количеството към Газпром. Павлов трябваше да бъде разследван, само че прокуратурата иззе материалите, а след това стопира процеса. Явно всичко това няма никакво значение в света на Борисов и Радев “.

„ България не заслужава сходни фасадни демонстрации, зад които прозира предпочитание за нови избори! България има потребност от отговорно постоянно държавно управление, което да изведе страната от рецесията и да продължи да гради – за хората! “

***

„ Това, което ни прави усещане, гледайки състава е, че има много фрагменти, които са свързани с някогашни министри от Тройната коалиция на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Национална движение „Симеон Втори", която ръководи в интервала 2005-2009 година “, уточни Минчев. 

Той подсети, че когато Борисов е пристигнал на власт през 2009 година, е упорствал, че точно тези –преди него – са били най-лошото ръководство н България. Става дума за същите хора, които в този момент ще влизат в кабинет с мандат на ГЕРБ.

„ Цели двама министри от това държавно управление са включени като вицепремиери в сегашния проектокабинет. Също по този начин ни направи усещане, че има и двама министри, които са били от служебно държавно управление на Румен Радев, а точно госпожа Крумова. Също по този начин и Николай Павлов, който беше длъжностен министър на енергетиката и в този момент ще бъде министър на енергетиката ", добави още Минчев.

***

***

„ Няма държавно управление, което да не е политическо – всяко решение ще визира едни ползи. Политическите решения са такива – постоянно става въпрос за ползи и ползи, които се сблъскват. Не може да има неполитически кабинет “. 

Това съобщи в студиото на Nova News политологът проф. Антони Тодоров във връзка показания през днешния ден от проф. Габровски проектокабинет.

Той уточни, че проектокабинетът е по самодейност на ГЕРБ и затова „ би трябвало да гледаме на това държавно управление като държавно управление на ГЕРБ “.

***

***

Искове за 1 250 000 лв. компенсации лв. против Георги Семерджиев предявиха роднините на убитите и ранените по време на злополуката на 5 юли на бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами (на 22 и 26 години).

***

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза са притежатели на парка и двореца " Врана " и всички искания на страната по отношение на тях са отхвърлени дефинитивно. Това става откакто през днешния ден Върховният касационен съд (ВКС) не позволи до обжалване решението на Софийския апелативен съд (САС), с което предишното лято двамата бяха приети за притежатели на парцела, осведоми lex.bg

Върховните съдии акцентират, че решението на САС следва напълно най-новата процедура на Върховен касационен съд – по делото „ Царска Бистрица “, която беше постановена след произнасянето на Конституционния съд (КС).

Върховният съд излезе с дефинитивно решение по проблема с двореца " Врана " в София. Според магистратите той е на Симеон Сакскобургготски.

***

„ До началото на новата година няма да има конференция ", съобщи прес секретарят на Путин в брифинг по телефона. Той добави, че Путин ще има срещи с медиите по други мотиви, най-много свързани с задграничните му визити.

***

Лидерът на страната-жертва на експанзията на Москва даде изявление пред именития американски публицист Дейвид Летърман в метростанция в Киев.

" Да си представим, в случай че Путин хване простуда и почине, или в случай че падне от прозорец и почине, дали ще продължи войната? ", попита телевизионният водещ от Съединени американски щати своя събеседник.

" Не. Войната ще свърши ", отговори Зеленски.

Президентът на Украйна продължи.

" Когато си отиде водач на властнически режим, институциите стопират да действат. Така бе и в Съветския съюз ", сподели още Зеленски, визирайки бързите рокади в Кремъл през първата половина на 80-те години на предишния век.

***

***

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и първият посланик на Европа – Жозеп Борел, обявиха, че следствието на белгийските управляващи е мотив за огромно безпокойствие.

44-годишната Каили, която е и един от заместник-председателите на Европарламента, бе арестувана от белгийските управляващи за приемане на рушвет по следствие за корупция в интерес на страна от Персийския залив.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР